Renault News
AlpineΑ110

Το Alpine Studio δημιουργεί μια σύγχρονη έκδοση της Alpine A110 ‘Olympic’

Με την ευκαιρία του Γαλλικού Rallye d’Aumale, το Studio Alpine, η κορυφαία αντιπροσωπεία του νέου δικτύου αντιπροσώπων της Alpine, δημιούργησε ένα ειδικό A110 που έχει ιστορική αναφορά.

Alpine A110 Olympic: λευκές και μπλε λωρίδες

Η ιστορία πηγαίνει πολύ πριν από το 2019, πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Είμαστε το 1968 και την ημέρα μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Γκρενόμπλ της Γαλλίας.

Μετά από τρία χρυσά μετάλλια, ο Γαλλος σκιέρ Jean-Claude Killy είναι το είδωλο μιας ολόκληρης χώρας. Και όλα όσα τον περιβάλλουν συμπεριλαμβάνοντας και της Berlinette του, μια 1600 S, διακοσμημένη με μπλε ρίγες από την μύτη, την οροφή μέχρι το καπό στο πίσω μέρος.

Ο Jean Rédélé (ιδρυτής της Alpine) αντιλαμβάνεται το δυναμικό των μέσων μαζικής ενημέρωσης: μια Alpine Berlinette, με έναν αλπικό σκιέρ στο τιμόνι της, με σπορ ρίγες …

Ήταν αρκετό για αυτές τις μπλε λωρίδες να ονομαστούν «Ολυμπιακές», και να ενσωματωθούν στην τότε γκάμα οχηματων της Alpine. Θα προσφέρονταν επίσης με κόκκινο χρώμα σε λευκή απόχρωση και μαύρο σε κόκκινες αποχρώσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, το Alpine Studio στο Boulogne έχει υποδεχτεί αυτή την όμορφη “μοντέρνα” έκδοση Α110 Olympic. Αυτός είναι ο πρώτος επίσημος μετασχηματισμός ενός A110, εκτός από τις εκδόσεις Europa Cup και GT4 που προορίζονται για τον αγώνες.

(Φωτογραφίες: lenouvelautomobiliste.fr )

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies