Renault News
DusterRenaultΚατασκοπεία

Το ανανεωμένο Ινδικό Renault Duster πιάστηκε σε δοκιμές

Η Renault ξεκίνησε τις δοκιμές μιας ανανεωμένης έκδοσης του Duster που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020 στην Ινδική αγορά αυτοκινήτου. Δεν πρέπει να συγχέεται με το ολοκαίνουργιο Duster που πωλείται ήδη στις διεθνείς αγορές, το Duster που φαίνεται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες είναι το τρέχον ινδικό μοντέλο που θα αναβαθμιστεί για να ανταποκριθεί στα πρότυπα εκπομπών BS-VI και τα επερχόμενα πρότυπα ασφάλειας για τους πεζούς, τα οποία και τα δύο θα ξεκινήσουν από την 1η Απριλίου 2020 στην Ινδία.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα πρότυπα προστασίας των πεζών, το Duster 2020 θα έχει υψηλότερο καπό για να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο μεταξύ του καπό και των εξαρτημάτων του κινητήρα κάτω. Αυτός ο επανασχεδιασμός του καλύμματος κινητήρα εάν χτυπήσει έναν πεζό – είναι απαραίτητο για να ανταποκριθεί στα πρότυπα ασφάλειας των πεζών.

Μαζί με το επανασχεδιασμένο καπό, το Duster 2020 θα έχει επίσης και νέους προφυλακτήρες και μια αναβαθμισμένη μάσκα. Όπως φαίνεται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, ο σχεδιασμός των προβολέων είναι παρόμοιος με τον τρέχον Duster, αλλά θα συνοδεύεται από φώτα ημέρας LED. Μια πιο στενή ματιά αποκαλύπτει ότι το SUV μπορεί να πάρει και μια επιλογή ηλιοροφής – τουλάχιστον στην κορυφαία έκδοση. Δεν αναμένονται άλλες εξωτερικές αλλαγές.

Πριν από το facelift του 2020, η Renault θα εξοπλίσει το Duster με τους τυπικούς αισθητήρες πίσω στάθμευσης, την προειδοποίηση ζώνης ασφαλείας των επιβατών και την προειδοποίηση ταχύτητας. Το τρέχον Duster έχει ήδη περάσει με επιτυχία τις δοκιμές πρόσκρουσης που θα τεθούν σε ισχύ αργότερα αυτό το έτος στην Ινδία.

Σύμφωνα με πηγές, η Renault θα αναβαθμίσει μόνο την έκδοση 110 ίππων του ντίζελ 1,5 λίτρων σε BS-VI, ενώ η χαμηλότερη ισχύς των 85 ίππων είναι πιθανό να σταματήσει. Ο βενζινοκινητήρας του Duster θα αναβαθμιστεί επισης στα πρότυπα BS-VI και θα είναι διαθέσιμος στο ανανεωμένο μοντέλο. Οι επιλογές του κιβωτίου ταχυτήτων είναι πιθανό να περιλαμβάνουν το 6-τάχυτο για τον ντίζελ και ένα 5-τάχυτο για το βενζινοκίνητο. Όσον αφορά τα αυτόματα κιβώτια, το Duster ντίζελ θα συνεχίσει να πωλείται με ένα AMT, ενώ το βενζινοκίνητο με ένα κιβώτιο ταχυτήτων CVT.

Στο εσωτερικό, αναμένονται μερικές σημαντικές ενημερώσεις όπως ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας και περισσότερα εσωτερικά στοιχεία που θα μοιράζονται πιθανώς με το Ινδικό Captur. Πλουσιότερα υλικά και βελτιωμένα πλαστικά αποτελούν επίσης μέρος του νέου πακέτου.

Αυτό θα είναι το δεύτερο μεγάλο facelift του Duster από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012. Το τελευταίο facelift το 2016 είδε να έχει νέο στυλ και περισσότερα χαρακτηριστικά αλλά αυτή τη φορά “θα νιώθει σαν ένα καινούργιο αυτοκίνητο” ανέφερε μια πηγή της Renault . Ωστόσο, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει το Duster δεύτερης γενιάς που ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2017.

(autocarindia.com)

Φωτογραφίες: autocarindia.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies