Renault News
Formula 1

Το μέλλον της Renault στην F1 μοιάζει ασφαλέστερο

Ο επικεφαλής της ομάδας Renault, Cyril Abiteboul, αναφέρει ότι το μέλλον της ομάδας στην Formula 1 φαίνεται ασφαλέστερο πλέον καθώς η διοικητική δομή της εταιρείας έχει ταξινομηθεί.

Η αναταραχή στη Renault που προκλήθηκε από τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής της συμμαχίας Renault-Nissan πέρυσι, Carlos Ghosn, προκάλεσε σημαντική αναθεώρηση των λειτουργιών της.

Η προσωρινή διευθύνων σύμβουλος τη εταιρίας, Clotilde Delbos, δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι η Renault, σε μια προσπάθεια σχεδιασμού του μέλλον της, θα αμφισβητούσε όλες τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος της F1.

Όμως, παρά την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας για τις πρώτες απώλειες στην εταιρεία για πρώτη φορά στα τελευταία δέκα χρόνια, η οποία θα προκαλέσει και εκτεταμένη περικοπή δαπανών, ο Abiteboul είπε ότι οι ενδείξεις είναι ότι η ομάδα της F1 είναι ασφαλής εν όψη της άφιξης του νέου CEO Luca de Meo αργότερα το 2020.

«Σχετικά με τη Renault, υποθέτω ότι η κύρια εξέλιξη είναι το γεγονός ότι τελικά έχουμε μια επιβεβαίωση της νέας δομής. Υπήρξαν αρκετές εξελίξεις όπως και στη Formula 1. Τώρα όμως, στο πρόσωπο του Luca de Meo έχουμε ένα διευθύνοντα σύμβουλο. Δεν θα συμμετάσχει πριν από τον Ιούλιο αλλά τουλάχιστον έχουμε μια ημερομηνία και ένα όνομα.»

«Εκτός από αυτό, το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η κα. Clotilde Delbos, σημερινή εκτελεστικός CEO, θα παραμείνει αναπληρωτής CEO όταν φτάσει ο De Meo. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σημαίνει ότι θα υπάρξει συνέχεια της διακυβέρνησης και συνέχεια των αποφάσεων. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα συζητούμε σήμερα με την κα. Delbos θα ισχύουν ακόμα και όταν φτάσει ο De Meo.»

Παρόλο που ο Abiteboul παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα της Renault δεν είναι φθηνό, πιστεύει ότι η Delbos γνωρίζει τα ευρύτερα οφέλη μάρκετινγκ και ότι η αλλαγή στα οικονομικά της F1 από το 2021 θα είναι επωφελής για την εταιρία.

«Η Delbos είναι επίσης CFO (Επικεφαλής Οικονομικών) της εταιρείας. Είναι πολύ φυσικό να οδηγείται από δεδομένα και στοιχεία. Αν εξετάσουμε την F1 από οικονομική σκοπιά, είναι σίγουρα δαπανηρή αλλά είναι επίσης ένα πλεονέκτημα και μια επένδυση.»

«Όλοι μπορούν να δουν πως υπάρχει μια σωστή κατεύθυνση. Τόσο η έκθεση του κοινού όσο και το μερίδιο της αγοράς. Ένα χρηματικό έπαθλο που θα είναι καλύτερο, ένα ανώτατο όριο προϋπολογισμού που θα είναι καλύτερο και κανονισμούς κινητήρων που παραμένουν σταθεροί. Έχω λοιπόν κάθε λόγο να πιστεύω ότι βρισκόμαστεσε αυτό μακροπρόθεσμα.»

Ο τέσσερεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Alain Prost, ο οποίος είναι μη εκτελεστικός διευθυντής, παραδέχτηκε ότι ανυσήχεισε πέρυσι για τη δέσμευση της Renault, αλλά τώρα βλέπει περισσότερα θετικά σημάδια.

«Σίγουρα υπήρχε μια ανησυχία, ειδικά ως ένας μεγάλος κατασκευαστής που δε μπορούσαμε να κρύψουμε όλα τα προβλήματα με τον πρόεδρο που έφυγε και ο οργανισμός άλλαξε τελείως. Είχαμε νέους ανθρώπους αλλά κατά κάποιο τρόπο, είναι επίσης πολύ καλό να έχουμε.»

«Έχουμε προγραμματίσει διαφορετικές συναντήσεις τώρα, έχουμε τον νέο πρόεδρο της Renault που θα έρθει τον Ιούλιο και αφού έχουμε πραγματικά πολλούς νέους ανθρώπους και όλοι τους ανησυχούν πολύ από τη μια πλευρά και έχουν υψηλό κίνητρο από την άλλη για τη F1.»

(Πηγή: autosport.com)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies