Renault News
RenaultΔιεθνήΕιδήσεις

Το νέο σύστημα Renault Easy Link

Το νέο σύστημα Easy Link είναι η τρίτη γενιά των συνδεδεμένων συστημάτων που προσφέρει η Renault σε όλο το εύρος της γκάμας οχημάτων της μετά το R-Link, το R-Link Evolution και φυσικά το R-Link 2, το οποίο διεθεται πολλά χαρακτηριστικά.

Πιο επικριμένο, το R-Link 1 είχε αρκετά προβλήματα. Από τα σφάλματα, την αργή απόκριση στην όχι και τόσο ενστικτώδη παρουσία του. Δεν επέτρεπε, για παράδειγμα, τον προγραμματισμό ενός νέου ταξιδιού, ενώ η ανάγνωση μουσικής με ένα USB απαιτούσε συνεχώς “κλικ” για να το ξεκινήσει.

Η έκδοση Evolution διόρθωσε πολλά προβλήματα, αλλά ειδικά το R-Link 2 έκανε πραγματικά ένα άλμα προς τα εμπρός, χωρίς να σιωπά τους κριτικούς, ειδικά για την ανταπόκριση.

Ένα άλλο σοβαρό ελάττωμα, το χαρακτηριστικό Android Auto και Apple Car Play υποστηρίχθηκαν αργοπορημένα, με τα περισσότερα παλαιότερα μοντέλα να μην είναι συμβατά.

Έξι χρόνια μετά το πρώτο R-Link, το Easy Link αναλαμβάνει από τα δύο προαναφερθέντα, φέρνοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Μια οθόνη αφής 7 ή 9 ” ανάλογα με τα μοντέλα και τις εκδόσεις

Μέχρι σήμερα, το Easy-Link διατίθεται είτε με οθόνη 7 ιντσών είτε με οθόνη υψηλής ευκρίνειας, με οθόνη 9,3 ιντσών.

Το σύστημα είναι προσαρμόσιμο, δηλαδή εκτός από την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων, είναι δυνατή η τροποποίηση της αρχικής οθόνης, σύμφωνα με 5 προφίλ χρηστών.

Διαφορετικά widget μπορούν να ταξινομηθούν στην οθόνη και προστίθενται στα widgets του τηλεφώνου, πολυμέσα και σύστημα πλοήγησης, τα οποία έχουν καθοριστεί.

Αυτόματη ενημέρωση με δυνατότητα σύνδεσης 4G

Καλά νέα, το Easy Link διαθέτει σύνδεση 4G χάρη στην ενσωματωμένη κάρτα SIM. Προσέξτε, ωστόσο, αυτή η σύνδεση περιλαμβάνεται μόνο για 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο ενημερώσεων του χάρτη κάθε χρόνο. Πέρα από αυτό, θα χρειαστεί να πάρετε μια συνδρομή από την Renault.

Αυτή η συνδεσιμότητα θα διευκολύνει σαφώς τα πράγματα, επειδή οι ενημερώσεις είναι τώρα αυτόματες, όπως σε ένα smartphone. Με την ονομασία “Over The Air”, αποφεύγεται η εγκατάσταση από υπολογιστή (R-Link 1) ή ένα USB (R-Link 2). Φυσικά, η εγκατάσταση εφαρμογών χρησιμοποιεί επίσης ενσωματωμένη συνδεσιμότητα.

Χάρτες της TomTom, αναζήτηση από την Google

Όπως και με τα προηγούμενα συστήματα, η Renault βασίζεται στην TomTom για το τμήμα χαρτογράφησης και σχεδιασμού ταξιδιού. Αλλά αυτό δεν είναι όλο, η TomTom φροντίζει επίσης για ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, επικίνδυνες ζώνες, καθώς και διάφορες πληροφορίες όπως ο καιρός, οι τιμές των σταθμών καυσίμων κλπ.

Αντίστροφα, η Renault χρησιμοποιεί τη Google για αναγνώριση φωνής, διευκολύνοντας έτσι τη φωνή του προορισμού ή στέλνοντας ή ακούγοντας τα SMS ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η αμερικανική εταιρεία εμπλουτίζει επίσης τη βάση των POI (σημεία ενδιαφέροντος) της TomTom.

Easy Link, ένα κοινό σύστημα με τη Nissan και τη Mitsubishi

Ενώ το προηγούμενο R-Link – όπως και τα Nav – ήταν ένα καθαρά προϊόν της Renault, ο νεοφερμένος σχεδιάστηκε μαζί με τη Nissan για τη Συμμαχία.

Αρθρωμένη γύρω από ένα οικολογικό σύστημα που ονομάζεται Easy Connect, το τελευταίο αποτελείται από διάφορες υπηρεσίες που συνδέονται μέσω εφαρμογών. Τώρα είναι δυνατό, για παράδειγμα, να εντοπίσετε το όχημά σας από απόσταση, να προετοιμάσετε το ταξίδι σας στο τηλέφωνό σας ή να το ολοκληρώσετε με τα πόδια μέσω της εφαρμογής My Renault.

Σε ηλεκτρικά οχήματα, σας επιτρέπει να δείτε / ξεκινήσετε τη φόρτιση του οχήματός σας.

Με την πάροδο του χρόνου, οι διάφορες υπηρεσίες θα εμπλουτίσουν τις δυνατότητες. Σημειώστε ότι ένας ιστότοπος με το ίδιο όνομα επιτρέπει να συνδεθείτε ήδη σε όλο αυτό το οικοσύστημα.

Ενοποιημένη κλήση έκτακτης ανάγκης

Προτεινόμενη από τη Renault, ειδικά στη Laguna 1 στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πριν εγκαταλειφθεί πλήρως, υπάρχει η συσκευή κλήσης έκτακτης ανάγκης μέσω ενός κουμπιού SOS, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης την κλήση προς τη Renault Assistance σε περίπτωση βλάβης μέσω της οθόνης αφής.

Ποια μοντέλα Renault είναι εξοπλισμένα με Easy-Link;

Το Easy Link είναι το πιο πρόσφατο σύστημα της Renault και αναπτύσσεται σε όλα τα νέα μοντέλα, όπως:

  • Νέο Twingo
  • Clio 5
  • Captur 2
  • Zoé 2

Τα άλλα μοντέλα που θα ακολουθήσουν θα είναι τα ανανεωμένα Mégane, Talisman, Espace και Koleos.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies