Renault News
RenaultTwingoΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Twingo ZE: Ντεμπούτο για το νέο 100% ηλεκτρικό της Renault

Η Renault παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό Twingo Z.E. Το νέο ηλεκτρικό πόλης εισέρχεται στη σκηνή με σημαντικές εξελίξεις που θα το διαφοροποιήσουν γρήγορα από το μοντέλο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το νέο Twingo ZE εξοπλίζεται με μπαταρία 22 kWh που του επιτρέπει να πραγματοποιήσει 180 χιλιόμετρα αυτονομίας σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Η αναμονή τελείωσε. Το νέο Renault Twingo ZE έχει αποκαλυφθεί. Η 100% ηλεκτρική έκδοση του Twingo είναι ήδη μια πραγματικότητα έτοιμο να αιχμαλωτίσει το κοινό που αναζητά μια δυνατότητα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών κυρίως σε αστικά περιβάλλοντα. Με το λανσάρισμα της ηλεκτρικής έκδοσης, ένα νέο κεφάλαιο γράφεται στην ιστορία του Twingo μετά από τρεις γενιές και περίπου τέσσερις εκατομμύρια μονάδες σε 25 χώρες.

Για την ανάπτυξη του νέου Twingo ZE το συμβατικό Twingo έχει ληφθεί ως αφετηρία. Η Renault τονίζει ότι είναι κατασκευασμένο σε μια πλατφόρμα που, από την προέλευσή της, είχε προδιάθεση για τη χρήση πλήρως ηλεκτρικής μηχανικής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σχέση μεταξύ της σημερινής γενιάς μοντέλων Twingo και Smart.

Με την κυκλοφορία του Twingo ZE, η γαλλική μάρκα μπορεί να καυχηθεί οτι διαθέτει επτά ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως. Η ναυαρχίδα αυτής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είναι το Renault ZOE. Αισθητικά, το νέο Twingo ZE είναι γρήγορα αναγνωρίσιμο, καθώς παρουσιάζει μερικές συγκεκριμένες λεπτομέρειες που επιδιώκουν να τονίσουν την κατάστασή του ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Υπογραμμίζει χωρίς αμφιβολία το μπλε σχέδιο που υπογραμμίζει το κέντρο των τροχών. Υπάρχει επίσης ένα μπλε τελείωμα, το οποίο εκτείνεται σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου.

Τόσο στην πλάγια όσο και στην πίσω πλευρά βρίσκονται τα σήματα «ZE Electric».Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στη θέση που συνήθως προορίζεται για το πώμα καυσίμου.

Στο εσωτερικό του νέου Twingo ZE, θα βρούμε το λογότυπο «ZE». Διαφορετικά πακέτα προσαρμογής είναι διαθέσιμα για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον σύμφωνα με τα γούστα μας. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ειδικά την οθόνη αφής επτά ιντσών που είναι το κλειδί για τη διαχείριση του συστήματος πληροφοριών-ψυχαγωγίας.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το σύστημα πολυμέσων έχει ενημερωθεί και προσαρμοστεί στον τύπο μηχανικής που θα χρησιμοποιήσει αυτό το μοντέλο. Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες Renault EASY CONNECT εμπλουτίζονται με συγκεκριμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε πού τα σημεία φόρτωσης είναι πιο κοντά στη θέση μας.

Το Renault Twingo ZE χρησιμοποιεί μια μπαταρία 22 kWh
Ας πάμε στο μηχανικό τμήμα. Ο βασικός προσδιοριστής οποιουδήποτε ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το μικρό Twingo ZE τροφοδοτείται από ηλεκτρικό κινητήρα 60 kW (82 hp) και 160 Nm μέγιστης ροπής που τροφοδοτείται από την ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου 22 kWh. Είναι σε θέση να επιταχύνει από 0 σε 50 km / h σε τέσσερα δευτερόλεπτα και να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 135 km / h.

Η αυτονομία είναι 180 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Ωστόσο, σε μια αποκλειστικά αστική οδήγηση, μπορούμε να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό στα 250 χλμ. Για την πλήρη συμπίεση των δυνατοτήτων του ηλεκτρικού Twingo μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ τριών επιπέδων φρεναρίσματος ανάκτησης. Έχουμε επίσης τη λειτουργία Eco που ενεργοποιείται πατώντας ένα κουμπί που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και που επιτρέπει μια εμβέλεια περίπου 215 χλμ σε μικτές διαδρομές χάρη στον περιορισμό της επιτάχυνσης και της μέγιστης ταχύτητας.

Το Twingo ZE διαθέτει επίσης το σύστημα ZE Voice που σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις ήχους που θα προέρχονται από το όχημα όταν οδηγούμε με ταχύτητα κάτω από 30 km / h. Και σε σχέση με τους χρόνους φόρτισης, μπορεί να χρησιμοποιήσει σημεία φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) μέχρι 22 kW. Σε αυτή την περίπτωση, χρειαζόμαστε μόνο μισή ώρα για να πάρουμε περίπου 80 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020 θα είναι το πρώτο γεγονός στο οποίο θα είναι παρόν το νέο Twingo ZE και θα είναι γνωστό ζωντανά τόσο από το κοινό όσο και από τα ΜΜΕ. Η εμπορευματοποίησή του θα αρχίσει φέτος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies