Renault News
RenaultΔιεθνήΗλεκτρικά

Waymo και Renault εργάζονται σε αυτόνομη διαδρομή κινητικότητας στην περιοχή του Παρισιού

Η Waymo και η Renault συνεργάζονται με την περιοχή του Παρισιού Île-de-France για να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας μιας αυτόνομης διαδρομής μεταφοράς μεταξύ του αεροδρομίου Charles de Gaulle και της La Défense, μιας γειτονιάς λίγο έξω από τα όρια της πόλης του Παρισιού, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και ουρανοξυστών, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας που υπέγραψαν η Renault και η Nissan με τη Waymo νωρίτερα αυτό το έτος, για να συνεργαστούν σε δυνητικές αυτόνομες υπηρεσίες οχημάτων τόσο στην Ιαπωνία όσο και στη Γαλλία.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη διαδρομή διερευνάται ως ένα έργο που μπορεί να είναι έτοιμο εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2024. Σκοπός είναι να προσφέρει ένα βολικό τρόπο για τους ανθρώπους που ζουν στο Île-de -Γαλλία, παρέχοντας παράλληλα πρόσθετες επιλογές μεταφοράς για τους τουρίστες και τους διεθνείς επισκέπτες. Η περιοχή δεσμεύει 100 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη αυτόνομης υποδομής οχημάτων στην περιοχή για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, σε διάφορα έργα.

“Η Γαλλία είναι ένας αναγνωρισμένος ηγέτης παγκόσμιας κινητικότητας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την περιφέρεια Ile-de-France και τον εταίρο μας Groupe Renault για να διερευνήσουμε μια νέα μορφή κινητικότητας που εκτείνεται από το αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle έως το La Défense στο Παρίσι “, δήλωσε ο Adam Frost, επικεφαλής του Προγράμματος Αυτοκινήτων και συνεργάτης της Waymo.

Ορισμένες διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε μια συγκεκριμένη ανάγκη, ειδικά εγκαίρως για εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, φαίνεται να είναι ένας πιθανός τρόπος με τον οποίο η Waymo και οι άλλοι επικεντρώνονται στην ανάπτυξη αυτόνομων υπηρεσιών που θα λειτουργήσουν ως πιλοτικές εφαρμογές, απαλλαγής, κίνητρων και υποστήριξης πόλης / εταίρου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies