Άρχισε η προ-παραγωγή του διαδόχου της Laguna – Το νέο σεντάν θα φέρει νέο όνομα

Η Renault άρχισε την προ-παραγωγή οχημάτων του διαδόχου της Laguna III στο εργοστάσιο Douai στην Γαλλία. Το νέο πολυτελές sedan δεν θα ονομάζεται Laguna.

Το νέο Espace, πλέον δεν είναι το μόνο καινούργιο μοντέλο στο εργοστάσιο της Renault στο Douai. Από τα τέλη Νοεμβρίου, οι πρώτες μονάδες προ-παραγωγής του νέου sedan που θα αντικαταστήσει την Laguna βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής.

“Το πρώτο αντίγραφο βγήκε χωρίς προβλήματα από την γραμμή παραγωγής, μας εξέπληξε θετικά!»

Είπε ένας υπάλληλος του εργοστασίου. Το νέο Espace και το νέο sedan στην πραγματικότητα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Το sedan προσδιορίζεται από την Renault με την κωδική ονομασία “XLD” και παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ως πρότυπο στους εκπροσώπους της Renault. Ορισμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου Douai είδαν επίσης το νέο μοντέλο.

“Ο σχεδιασμός αυτού του sedan είναι τόσο όμορφος, είναι σαν μία BMW,”

αναφώνησε άλλος υπάλληλο του εργοστασίου.

Η άφιξη του νέου Espace παράλληλα, προαναγγέλλει μια καλή χρονιά (2015) για το εργοστάσιο Douai το οποίο εδώ και δέκα χρόνια έχει δει την παραγωγή του να παρακμάζει σχεδόν κάθε χρόνο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των 115.000 οχημάτων που παράχθηκαν το 2013. Από τον επόμενο χρόνο σταματάει αυτό.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι μια μικρή ομάδα 20 ατόμων θα δουλεύουν νύχτα ώστε να υποστηριχθεί η ενιαία γραμμή παραγωγής. Άλλη μια ομάδα των 13 εργαζομένων θα συνεχίζει το Σαβ/ιακο.

“Το νέο sedan προ-παραγωγής θα κατασκευάζεται το βράδυ, με το νέο Espace να παράγεται το πρωί”,

δήλωσε μια εσωτερική πηγή.

Αυτή η διαμορφωση της παραγωγής των διαφόρων μοντέλων θα ξεκινήσει την κατασκευει νέων οχήματων χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ θα συνεχίστει η παράγωγη του Scenic κανονικα.

Τα πρωτα δειγματα προ-παραγωγης του Scenic λογικα θα γινουν το επόμενο έτος για τις πρώτες δοκιμές στην παραγωγή τους. Συνολικά, από το 2017, το εργοστασιο θα παράγει πέντε διαφορετικά μοντελα (συμπεριλαμβανομένων έκδοσεων break και long version) στην ίδια πλατφόρμα και την ίδια γραμμή παραγωγης.

Το εργοστάσιο Douai απασχολεί σήμερα 4.400 υπαλλήλους, με δυναμικότητα παραγωγής 200.000 οχημάτων ετησίως σε δύο βάρδιες.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...