Η νέα Alpine A110 ψηφίστηκε το ομορφότερο αυτοκίνητο του 2017

Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι της Γαλλίας είδε το νέο Alpine A110 να παίρνει το Βραβείο του ομορφότερου αυτοκινήτου του 2017, το οποίο παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Groupe Renault, Carlos Ghosn.

Η αναβίωση ενός τέτοιου εικονικού σπορ αυτοκινήτου, όπως το Alpine A110, αποτέλεσε μια εμπνευσμένη πρόκληση, με στόχο την απόκτηση σύγχρονης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, διατηρώντας παράλληλα την μοναδική κληρονομιά του αυτοκινήτου “, δήλωσε ο CEO Carlos Ghosn. “Είμαστε πολύ περήφανοι για το πάθος που έχει δημιουργήσει το νέο A110 όχι μόνο στο εργοστάσιο Dieppe στη Νορμανδία [Γαλλία], όπου και κατασκευάζεται, αλλά και στο Groupe Renault. Αυτό το βραβείο είναι μια τεράστια ανταμοιβή για όλους εκείνους που, μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών, έβαλαν τόση ενέργεια για να φέρουν αυτό το σύμβολο της αριστείας και της κομψότητας του γαλλικού στυλ στη ζωή, είπε ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Groupe Renault.

Το Alpine A110, το οποίο αποκαλύφθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, διακρίθηκε ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο του 2017 με δημόσια ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου.

Το βραβείο αυτό είναι επίσης μια ευπρόσδεκτη ανταμοιβή για το έργο που έχουν κάνει οι ομάδες της Groupe Renault για να αποκαταστήσουν αυτή τη λαϊκή γαλλική μάρκα.

Το νέο A110 είναι ένα κομψό, ελαφρύ, δύο θέσεων αθλητικό coupé που σηματοδοτεί την αναγέννηση της Alpine. Σύμφωνα με το DNA του εμπορικού σήματος, δίνει έμφαση στην ευελιξία και την οδηγική απόλαυση, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την καθημερινή άνεση.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Γαλλία, διαθέτει ελαφριά κατασκευή αλουμινίου και εξελιγμένη ανάρτηση διπλού ψαλιδιού. Το A110 Première Édition τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των 252 ίππων, 1.8 λίτρων.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...