Η Renault αναζητά τον διάδοχο του Carlos Ghosn!

Σύμφωνα με την Γαλλική εφημερίδα Les Echos, η Renault μόλις ξεκίνησε την αναζήτηση ενός διαδόχου του Carlos Ghosn.

Σύμφωνα με πάντα με την εφημερίδα, η Renault ξεκίνησε την αναζήτηση για να βρει έναν διάδοχο του Carlos Ghosn, τον σημερινό πρόεδρο, του οποίου η σύμβαση λήγει τον Μάιο του 2018. Η εφημερίδα γράφει ότι “οι υποψήφιοι βρίσκονται σε ακρόαση”. Όπως είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο με την Nissan, ο Carlos Ghosn θα πάψει να εκτελεί χρέη CEO για να διατηρήσει μόνο την προεδρία του Γάλλου κατασκευαστή.

Η επιχειρησιακή διοίκηση θα μπορούσε να επιστρέψει σε έναν από τους σημερινούς ηγέτες της μάρκας, αφού η εσωτερική διαδρομή προτιμάται πλέον από τη Renault. “Φαίνεται δύσκολο να βάλεις κάποιον από έξω. Θα πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικός”, είπε ένας στενός φίλος του Carlos Ghosn στην Les Echos. Μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν ήδη είναι αυτά του Thierry Bolloré, διευθυντή ανταγωνιστικότητας, αλλά και του Thierry Koskas, του εμπορικού διευθυντή, και του Γερμανού Stefan Mueller, του εκτελεστικού διευθυντή για τις επιδόσεις της μάρκας.

Βέβαια ακούγονται ονόματα και εκτός Renault που κάποτε είχαν σχέση με την γαλλική εταιρεία: όπως ο Didier Leroy, ο δεύτερος στις τάξις της Toyota, ο Carlos Tavares, ο προϊστάμενος του PSA Group και ο Patrick Pélata, πρώην γενικός διευθυντής της Renault. Τέλος, ένα επώνυμο, εξωπραγματικό προς τον κόσμο του αυτοκινήτου, θα μπορούσε επίσης να βγει από το καπέλο. Αυτός είναι ο Fabrice Brégier, ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής της Airbus, ο οποίος θα εγκαταλείψει το γραφείο του τον Φεβρουάριο.

Η Nissan και το κράτος έχουν επίσης λόγο

Αρκεί να πούμε ότι η επιλογή μοιάζει σκληρή, ειδικά επειδή ο ιδανικός υποψήφιος θα ψηλαφιστεί και από τη Nissan, τον εταίρο της Renault στη Συμμαχία, ενώ παράλληλα πρέπει να ικανοποιήσει και το κράτος, το οποίο κατέχει το 15% του Γάλλου κατασκευαστή. Το νέο “αφεντικό” θα πρέπει να διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο τον επόμενο Φεβρουάριο.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...