Η Renault δουλεύει πάνω στην νέα γενιά Clio V (pics)

Η νέα γενιά του Renault Clio θα κάνει το ντεμπούτο της τον επόμενο χρόνο, σίγουρα στην Έκθεση του Παρισιού όπου η Renault θα παίξει στο σπίτι της. Εν τω μεταξύ, η γαλλική μάρκα προετοιμάζει το μελλοντικό αυτοκίνητό της με ένα μουλάρι δοκιμών με βάση το Clio IV στο οποίο κρύβεται η πλατφόρμα του νέου Clio, και με την πρώτη ματιά φαίνεται λίγο στενότερο από την άποψη των αναλογιών.

Μέχρι στιγμής, καμία εικόνα του μελλοντικού Renault Clio V δεν έχει κατασκοπευτεί, και η Renault έχει παραμείνει τόσο διακριτική ώστε ακόμη και τα μουλάρια δοκιμών να είναι καλά κρυμμένα. Ευτυχώς, οι Ισπανοί του motor.es κατάφεραν να απαθανατίσουν αυτό το υβρίδιο Clio που χρησιμεύει ως εξέλιξη για το μελλοντικό όχημα.

Επομένως, μην παίρνετε τοις μετρητοίς πως είναι εξωτερικά διότι όπως είπαμε αυτό το μουλάρι δοκιμών με βάση το Clio IV, στα σωθικά του έχει μέρη του μελλοντικού Clio V, το οποίο θα κάθεται πάνω στην νέα πλατφόρμα CMF B που θα χρησιμοποιείται από τα συμπαγή αυτοκίνητα της συμμαχίας Renault-Nissan. Το Clio V θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα έχει αυτή την πλατφόρμα, η οποία είναι ενδιαφέρουσα εδώ καθώς οι φωτογραφίες που ελήφθησαν δείχνουν ένα μεταξόνιο που δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, όπως και οι γενικές αναλογίες.

Η διαφορά θα είναι σίγουρα από τεχνολογικής άποψης, και του εσωτερικού. Με την κυκλοφορία του τελευταίου Seat Ibiza, του Ford Fiesta και ιδιαίτερα του Volkswagen Polo, η Renault έχει να κάνει αρκετή δουλειά για να παραμείνει στην πρώτη θέση της κατηγορίας. Το Clio θα πρέπει απολύτως να προχωρήσει και πάνω απ ‘όλα να κερδίσει σε αντιληπτή ποιότητα, ακόμα και αν η facelift έκδοση έχει κάπως διορθωθεί.

Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η Renault με τους κινητήρες, με τους ντίζελ να χάνουν την ορμή του. Διαβάστε στο ακόλουθο άρθρο..

>Διαβαστε επισης: Renault Clio 5ης γενιάς: Έρχεται στα τέλη του 2018 με επαναστατικό εσωτερικό και Hybrid-Assit

Image Source: motor.es

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...