Η Renault εγκαινιάζει την νέα γραμμή παραγωγής της Alpine A110 στο Dieppe της Γαλλίας

  • Ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, και ο Bruno Le Maire, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, εγκαινίασαν επίσημα τη γραμμή παραγωγής για το νέο Alpine A110 σήμερα στην παραγωγική βάση της Alpine στο Dieppe της Γαλλίας.
  • Αυτή η γραμμή παραγωγής παρέχει στην Groupe Renault μια μονάδα υψηλού επιπέδου που είναι μοναδική στην Ευρώπη για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων από αλουμίνιο.
  • Ο αριθμός προσωπικού στο εργοστάσιο Dieppe αυξήθηκε κατά 60% σε δύο χρόνια

Ο κ. Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, εγκαινίασαν σήμερα τη νέα γραμμή παραγωγής της Alpine A110 στη μονάδα παραγωγής του Groupe Renault στο Dieppe της Νορμανδίας, το αρχικό σπίτι της μάρκας. Μαζί, ο κ. Ghosn και ο κ. Le Maire επιθεώρησαν τη γραμμή παραγωγής που αφορούσε το νέο σπορ αυτοκίνητο της Alpine.

“Η αναβίωση της παραγωγής των Alpine στο Dieppe, όπου η αρχική Berlinette κατασκευαστηκε πριν από περίπου 50 χρόνια, μας παρουσίασε μια πρόκληση, αλλά  το αναπτύξαμε μαζί, με υποστήριξη από το κράτος, την περιοχή, την αστική περιοχή, το Groupe Renault και την Συμμαχία. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ, προσλήφθηκαν 151 άτομα και το εργοστάσιο έχει ανακαινιστεί. Η αριστεία και η κομψότητα του γαλλικού στιλ που αντιπροσωπεύει η μάρκα είναι κάτι περισσότερο από απλώς ισχυρισμός.  Σήμερα, στο Dieppe είναι μια βιομηχανική πραγματικότητα “, δήλωσε ο Carlos Ghosn.

Μετά από δύο χρόνια εργασίας και δαπάνη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ, το εργοστάσιο Dieppe είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Είναι σε θέση να συναρμολογήσει το νέο αλουμινένιο σασί της A110, ενώ τα νέα ρομπότ βαφής εγγυώνται ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας. Η ίδια η γραμμή συναρμολόγησης έχει εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της Συμμαχίας.

Παράλληλα με αυτό το μετασχηματισμό, το εργοστάσιο Dieppe αύξησε τα επίπεδα του εργατικού δυναμικού κατά 60% με την πρόσληψη 151 νέων υπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια και όλοι οι 392 υπάλληλοι έλαβαν κατάρτιση τεσσάρων εβδομάδων (140 ωρών) ειδικά για την παραγωγή του Alpine A110.

Ως ιστορικό σπίτι της Alpine, το εργοστάσιο που δημιούργησε ο Jean Rédélé το 1969 εξειδικεύεται εδώ και πολλά χρόνια στην παραγωγή μικρών σπορ μοντέλων. Μετά τη μετατροπή της στα πρότυπα παραγωγής της Συμμαχίας και ειδικότερα για την παραγωγή της νέας Alpine A110, η μονάδα παραγωγής Dieppe είναι σήμερα άρτια ειδικευμένη στην παραγωγή οχημάτων υψηλής ποιότητας.

Source: Renault

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...