Η Renault ενισχύει την ανάπτυξή της στα συνδεδεμένα οχήματα, με την εξαγορά της γαλλικής R&D Intel

Το Groupe Renault ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή μιας τελικής συμφωνίας για την εξαγορά της γαλλικής R&D δραστηριότητας λογισμικού της Intel που εδρεύει στην Τουλούζη και τη Sophia-Antipolis στην Γαλλία.

Με την εξαγορά αυτή, το Groupe Renault θα εχει ένα πλήρες φάσμα δεξιοτήτων για να ενισχύσει τις εξελίξεις στο ενσωματωμένο λογισμικό οχημάτων νέας γενιάς. Αυτό προσφέρει πολύτιμη εμπειρία σε τομείς όπως εξατομικευμένες υπηρεσίες και απομακρυσμένες, αυτόνομες ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

“Η εξαγορά αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική του Groupe Renault να προσφέρει νέες υπηρεσίες και να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της. Οι υπάλληλοι της Intel που συμμετέχουν στη Renault κατέχουν άριστα σχετικές δεξιότητες σε ένα ισχυρό ανταγωνιστικό τεχνικό πεδίο, όπου η Συμμαχία είναι ένας από τους ηγέτες του κόσμου. Συνεπώς, το Groupe Renault συνεχίζει να υποστηρίζει τη γαλλική καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη στη Γαλλία “,

δήλωσε ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault.

Οι γαλλικές ερευνητικές και αναπτυξιακές ομάδες της Intel κατέχουν καθιερωμένη τεχνογνωσία ανάπτυξης λογισμικού συμπληρωματική της Renault. Θα φέρουν την τεχνογνωσία της Renault, τις προηγμένες μεθόδους και τα εργαλεία, καθώς και την πρόσβαση σε ένα υγιές δίκτυο προμηθευτών, εργαστηρίων και συνεργαζόμενων εταιρειών. Ορισμένες ομάδες έχουν ήδη ειδικές αυτοκινητοβιομηχανικές δεξιότητες σε πολυμέσα και συνδεσιμότητα.

Η διαδικασία εξαγοράς θα προχωρήσει από το Groupe Renault που αγοράζει μια εταιρεία που έχει συσταθεί από την Intel για να λάβει την ενσωματωμένη δραστηριότητα έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού στις εγκαταστάσεις της Τουλούζης και της Sophia Antipolis στη Γαλλία. Η νέα εταιρεία θα επισυναφθεί στο Τμήμα Μηχανικών Συστημάτων Groupe Renault Alliance Systems.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς εκκρεμεί υπό τους όρους που ισχύουν συνήθως για αυτού του είδους τις πράξεις και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...