Η Renault ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV

Το 2019, η Renault θα λανσάρει ένα δεύτερο SUV κατηγορίας Β. Η ανακοίνωση έγινε από τον Διευθυντή του εργοστασίου της Renault στο Βαγιαδολίδ (Ισπανία). Θα μπορούσε να είναι ένα Μεγάλο Captur.

Στην Ευρώπη, αυτή είναι η κατηγορία που βρίσκεται στη μόδα αυτή τη στιγμή. Απλά κοιτάξτε το ημερολόγιο των νέων προϊόντων για να πείσετε τον εαυτό σας: από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν τα Citroën C3 Aircross, Hyundai Kona, Kia Stonic και Seat Arona! Όλοι θέλουν ένα μερίδιο από την κατηγορία οχημάτων που φέρει τρελούς ρυθμούς πωλήσεων. Σύμφωνα με την Kia, η αγορά για τα SUV της κατηγορίας Β θα φτάσει έως και 1,1 εκατομμύρια έως 2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως μέχρι το 2020.

Επί του παρόντος, ο βασιλιάς των πωλήσεων παραμένει το Captur, με περισσότερες από 110.000 πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2017 στην Ευρώπη. Το μοντέλο αυτό είναι μια πραγματική χρυσή κότα αυγών για τη Renault: ένα εκατομμύριο μονάδες έχουν παραχθεί από το 2013. Και προφανώς, η γαλλική εταιρεία ελπίζει να κάνει τα μέγιστα κέρδη από αυτή τη τρέλα. Ο Rafael Vazquez, διευθυντής του εργοστασίου Βαγιαδολίδ, όπου κατασκευάζεται το Captur, δήλωσε στο Automotive News ότι η Renault θα παράγει ένα δεύτερο SUV κατηγορίας Β στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Ο Rafael Vazquez δεν ήθελε να πει περισσότερα, γεγονός που αφήνει περιθώριο για όλες τις υποθέσεις. Η Renault θα διπλασιάσει το στοίχημα με ένα Grand Captur, για να γεμίσει το χάσμα μεταξύ της κανονικής έκδοσης (η οποία έχει μήκος 4,13 μέτρα) και του Kadjar (που εκτείνεται σε 4,45 μέτρα); Ένα τέτοιο μοντέλο υπάρχει ήδη σε άλλες αγορές. Η Renault έχει σχεδιάσει ένα Captur με βάση το Duster, προκειμένου να έχει μια μεγαλύτερη έκδοση για χώρες όπως η Ρωσία και η Ινδία.

Η κατηγορία Β που επιβεβαιώνεται, κλείνει την πόρτα από την άλλη μεριά σε ένα μικρότερο μοντέλο κάτω από τα τέσσερα μέτρα. Περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της εβδομάδας: ο Carlos Ghosn θα παρουσιάσει στις 6 Οκτωβρίου το νέο στρατηγικό σχέδιο της Renault για την περίοδο 2017/2022.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...