Η Renault θα παρουσιάσει έναν νέο βενζινοκινητήρα 1,0 TCe το 2018 αντικαθιστώντας τον 0,9 TCe

Η Renault συνεχίζει τη στρατηγική της για νέους κινητήρες. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι η γκάμα Scénic θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει με τον νέο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων TCe σε τρία επίπεδα ισχύος 115, 140 και 160 hp τώρα μπορούμε να σας πούμε ότι ετοιμάζει ένα νέο κινητηρα.

Με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων και με το νέο κύκλο μέτρησης εκπομπών ρύπων σε πραγματικές συνθήκες, που θα είναι πιο σκληρός το 2018, ανάγκασαν τη Renault να βελτιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο – ή να επανασχεδιάσει πλήρως – την γκάμα των κινητήρων, έτσι ο γνωστός TCe 0,9 λίτρων θα περάσει σε μια ένα φάση το νέο έτος που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Με αυτόν τον τρόπο, η επόμενη καινοτομία της γαλλικής μάρκας θα είναι ένας καινούργιος βενζινοκινητήρας που διατηρεί την αρχιτεκτονική τριών κυλίνδρων αλλά αυξάνει τον κυβισμό σε 0,1 λίτρα για να έχει μια κυβική χωρητικότητα 1.0 λίτρου. Με την άμεση έγχυση και τον υπερσυμπιεστή, κληρονομεί επίσης τη μεταβλητή κατανομή βαλβίδων του νέου TCe 1,3 λίτρων, ελέγχοντας τον χρόνο ανοίγματος εισαγωγής και εξαγωγής ανάλογα με τη ζήτηση ισχύος, την ταχύτητα του κινητήρα ή τη διαδρομή πεντάλ γκαζιού.

Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.0 TCe θα αναπτύξει μέγιστη ισχύ 95 ίππων και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ένα επιπλέον επίπεδο ισχύος, το οποίο θα είναι μεταξύ 120 και 125 ίππων. Ανάλογα με το επίπεδο ισχύος και το μοντέλο, θα συνδέεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC επτά ταχυτήτων.

Προς το παρόν, δεν έχουμε ημερομηνία για την εμπορευματοποίηση αυτού του κινητηρα, αλλά σύμφωνα με το Motor.es εκτιμά ότι θα εμφανιστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, είναι πιθανό ότι η γαλλική μάρκα θα το τοποθετήσει στο Twingo αρχικά και στη συνέχεια θα το παράσχει στο σύμμαχο Nissan Micra.

Η πρόβλεψη της Renault περιλαμβάνει επίσης την τοποθέτηση του σε μοντέλα της Dacia, και παραμένει να δούμε αν ο Γάλλος κατασκευαστής θα το τοποθετήσει στο τρέχον Clio ή θα περιμένει να παρουσιαστεί η πέμπτη γενιά του Clio, το οποίο αναμένεται να γίνει το 2019, όπως και τα μελλοντικά Captur και Kangoo, που είναι βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...