Ινδία | Η Renault επιβεβαιώνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα για την Ινδία μέχρι το 2022

Η Renault επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την έναρξη τεσσάρων νέων μοντέλων στην Ινδία μέχρι το 2022. Ο Thierry Bollore, Chief Competitive Officer, του Groupe Renault, επιβεβαίωσε ότι ένα από αυτά τα τέσσερα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικό.

Η Renault σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της από τα τέσσερα στα οκτώ μοντέλα μέχρι το 2022. Σχεδιάζεται επίσης να ξεκινήσει κατά την ίδια περίοδο, 12 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ένα από τα οκτώ ηλεκτρικά θα περιλαμβάνει και την αγορά της Ινδίας. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα CMF-EV για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα που εμπίπτουν στις κατηγορίες B,C,D. Για το ηλεκτρικό της Ινδίας, η Renault θα χρησιμοποιήσει πιθανώς την πλατφόρμα CMF-A χαμηλού κόστους.

Ο Bollore είπε:

Η Ινδία είναι άλλη μια βασική αγορά για την επέκταση μας. Βασιζόμενοι στην επιτυχία του Kwid, θα ξεκινήσουμε τέσσερα μοντέλα για την κάλυψη των αναγκών των πρόσθετων πελατών και θα το πράξουμε αξιοποιώντας την υπάρχουσα μοναδική μας αξία, την πλατφόρμα CMF-A στο εργοστάσιο μας στο Chennai.

Η Renault σχεδιάζει ήδη να επεκτείνει την γκάμα Kwid από ένα έως τέσσερα μοντέλα (διαβάστε περισσότερα) και ένα από αυτά είναι ίσως είναι το προαναφερθέν ηλεκτρικό. Οι εκθέσεις ανέφεραν ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα Renault Kwid EV στην Κίνα. Το δεύτερο μοντέλο είναι πιθανός το φημολογούμενο SUV μικρού μήκους 4 μέτρων με την κωδική ονομασία Renault HBC. Αυτό το μοντέλο, θα καθίσει στην πλατφόρμα CMF-A +. Ένα άλλο νέο μοντέλο που η Renault έχει επιβεβαιώσει άμεσα είναι ένα MPV κάτω των 4 μέτρων (διαβάστε περισσότερα). Η εξέλιξη αυτή αποκαλύφθηκε επίσης από τον Bollore.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...