Κρυφή ματιά…στο νέο Renault Megane RS

  • Το νέο Renault Mégane R.S. έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του στην περίφημη πίστα του Μονακό από τον πιλότο της Renault F1 Nico Hülkenberg.
  • Το νέο Mégane R.S. θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018 και για πρώτη φορά οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων ή EDC διπλού συμπλέκτη.

Το Grand Prix του Μονακό ήταν το τέλειο σκηνικό για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου Mégane R.S. στα χέρια του πιλότου της Renault F1 Nico Hülkenberg. Εμπνευσμένο από τη νέα οπτική ταυτότητα της Renault Sport, το έξυπνο κίτρινο και μαύρο χρώμα έδειξε τις δυναμικές, και εξαιρετικά σπορ γραμμές του νέου μοντέλου, αν και καμουφλαρισμένο. “Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να επιλέξουμε πιο κατάλληλη ή πιο επίκαιρη στιγμή από την 40ή επέτειο της συμμετοχής της Renault στη F1 για να λανσάρουμε ένα νέο μοντέλο”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport Cars Patrice Ratti.

Ο Nico Hülkenberg, πραγματοποίησε μια σύντομη βόλτα στην πίστα στο Μονακό για να μας δώσει μια γρήγορη ματιά από το νέο Mégane R.S. Αλλά δεν ήταν η πρώτη του φορά πίσω από το τιμόνι. “Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το νέο Mégane R.S. κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του και μου έκανε εντύπωση για πρώτη φορά η τελειότητα του σασί του. Η Renault Sport έχει κάνει τεράστια δουλειά με την απόδοση. Ήταν μια τεράστια ευχαρίστηση να το οδηγήσω γύρω από το θρυλικό μονοπάτι του δρόμου στο Μονακό σήμερα! “.

Από την κυκλοφορία του αρχικού Mégane R.S. το 2004, η αποστολή του μοντέλου ήταν πάντα να ενσωματώνει το πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και να κάνει την τεχνολογία των αγωνιστικών DNA μια προσιτή πραγματικότητα για όλους. Οι εμπειρογνώμονες της Renault Sport χρησιμοποίησαν και πάλι τις τεχνολογίες της F1 για να παράγουν ένα πραγματικά εξαιρετικό πακέτο αποτελεσματικής αεροδυναμικής, αξιοπιστίας, κρατήματος στο δρόμο και υψηλής απόδοσης.

“Στόχος μας είναι να κάνουμε το νέο Mégane R.S. το νέο συγκριτικό μοντέλο σπορ αυτοκινήτων “, πρόσθεσε ο Patrice Ratti. Για την ικανοποίηση της ζήτησης των πελατών, θα διατίθεται επιλογή χειροκίνητης μετάδοσης και μετάδοσης διπλού συμπλέκτη EDC.

Το νέο Mégane R.S. θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2018.

*Σε λίγο με περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο

 

Το νέο Megane RS στην θρυλική πίστα του Monaco

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...