Πάει για Best Seller το νέο Kadjar της Renault

Το Νέο Kadjar της Renault αναμένεται να γίνει best-seller στην κατηγορία των SUV στην Ευρώπη.

Η Renault αναμένεται να πουλήσει 118.000 μονάδες του Kadjar το 2016, στο πρώτο πλήρες έτος πωλήσεων, το οποίο θα το κατατάξει στην τρίτη θέση στην κατηγορία πίσω από το αδερφό Qashqai της Nissan και το Volkswagen Tiguan, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Automotive.

Η Renault αποκάλυψε το όνομα του αυτοκινήτου (σχετικό άρθρο), τη Δευτέρα, αλλά δεν έδωσε στην δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες του νέου μοντέλου κάτι το οποίο θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη Τύπου (σχετικό άρθρο). Το SUV θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο.

Ένας εκπρόσωπος της Renault επιβεβαίωσε ότι το Kadjar θα μοιραστεί πωλήσεις, με το Qashqai, το οποίο εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία του. Πέρυσι, το Qashqai, το οποίο βρίσκεται τώρα στη δεύτερη γενιά του, ξεπέρασε το Tiguan, 203.549 με 150.300 αντίστοιχα σε πωλήσεις στην Ευρώπη. Το Kia Sportage έκλεισε την πρώτη τριάδα με πωλήσεις 96.333, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics.

Οι πωλήσεις της Renault στην κατηγορία, με το μοντέλο Koleos, υπήρξαν μια απογοήτευση. Το 2014 το αυτοκίνητο έκανε 7.423 ευρωπαϊκές πωλήσεις, -12% σε σχέση με το 2013 πέφτοντας στο Νο 18 στην κατάταξη του στοιχείων. Το Koleos έρχεται σε ευρεία αντίθεση με την επιτυχία της Renault στην κατηγορία compact SUV, όπου το Captur είναι best-seller.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...