2 νέα μοντέλα από την Mitsubishi με την σφραγίδα της Renault

Η ιαπωνική εταιρεία και η Γάλλο-ιαπωνική συμμαχία από κοινού ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να επεκτείνουν την υπάρχουσα κοινοπρακτική εταιρεία τους (NMKV) για να εξερευνήσουν διάφορα νέα σχέδια που θα καλύπτουν ορισμένα από κοινού προϊόντα, τεχνολογίες και παραγωγή.

Εκτός από την πρόθεση να αναπτύξουν από κοινού ένα νέο αυτοκίνητο στην μικρή κατηγορία (θα περιλαμβάνει και μια παγκόσμια ηλεκτρική έκδοση) που θα βασίζεται σε μια μελλοντική από κοινού πλατφόρμα ‘Kei car’ και την πρόθεση να μοιραστούν τεχνολογία και τα προϊόντα για τα ηλεκτρικά οχήματα και νέες πλατφόρμες, οι εταιρείες επίσης, δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης δύο νέα οχήματα sedan θα ξεκινήσουν κάτω από το εμπορικό σήμα της Mitsubishi.

Θα βασίζονται σε υπάρχοντα μοντέλα από την γκάμα της Renault και θα καλύψουν τα συμπαγή και τα μεσαία τμήματα της αγοράς.

Αυτό σημαίνει ότι η Mitsubishi έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το απογοητευτικό μοντέλο Lancer με ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα “θεμέλια” του Megane (hatchback) και του Fluence (sedan). Αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει έχει παγκόσμια κυκλοφορία, ενώ το μεγαλύτερο μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτου θα πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Το τελευταίο θα είναι το πρώτο που θα βγει από τη νέα συνεργασία μεταξύ της Mitsubishi και Renault-Nissan, και θα βασίζεται στο Renault Latitude που παράγεται από τη Renault Samsung στο εργοστασιο Busan, στην Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τον CEO της Mitsubishi Osamu Masuko, το νέο όχημα θα φτάσει στις αγορές σε δύο με τρία χρόνια.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...