Επίσημο: Η Renault ανακοίνωσε την επιστροφή της στη F1 ως εργοστασιακή ομάδα

Ο Carlos Ghosn ανακοίνωσε την επιστροφή της Renault στη Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα αρχής γενομένης από την σεζόν του 2016. Η Renault, κάτοχος 12 πρωταθλημάτων Κατασκευαστών με σχεδόν 40 χρόνια στο άθλημα, είναι μια εικονική μάρκα στη Formula 1 και προτίθεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος. Η F1 είναι μια βιτρίνα τεχνολογίας και επιταχύνει την ανάπτυξη της καινοτομίας της Renault και το φάσμα των σπορ αυτοκινήτων.

Μετά την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου με την υπογραφή μιας επιστολής προθέσεων για την εξαγορά της ομάδας της Lotus, η Renault συνέχισε να αξιολογεί την πιθανότητα μιας επιστροφής στη Formula 1. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να ανταγωνίζονται με επιτυχία με τη δική της ομάδα με έναν οικονομικά υγιή τρόπο αρχής γενομένης από το 2016.

Η Renault είχε δύο επιλογές: να επανέλθει στο 100% ή να φύγει. Μετά από λεπτομερή μελέτη, έχω αποφασίσει ότι η Renault θα είναι στη Formula 1, αρχής γενομένης από το 2016. Οι τελικές λεπτομέρειες που δόθηκαν από τους κύριους ενδιαφερόμενους της F1, μας έδωσε την αυτοπεποίθηση να αποδεχθούμε τη νέα αυτή πρόκληση. Φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε, ακόμη και αν αυτό πάρει κάποιο χρόνο.

δήλωσε ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Renault.

Τον Ιανουάριο, θα δοθούν πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Renault στην Formula 1 πριν από το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος τον προσεχή Μάρτιο.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...