Renault News
DaciaDusterΔιεθνήΕιδήσεις

Ένας νέος τριών κυλίνδρων βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρων αναμένεται στο Dacia Duster

Θα είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του έτους στη γκάμα του Dacia Duster. Η Renault θα παρουσιάσει έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρων TCe για να αντικαταστήσει το παλιό τετρακύλινδρο 1,6 λίτρων από το ρουμανικό SUV, το οποίο θα έχει δύο επίπεδα ισχύος.

Τον Δεκέμβριο του 2017, προωθήσαμε ήδη την πρώτη πληροφορία του νέου κινητήρα βενζίνης τριών κυλίνδρων που προετοίμαζε η Renault.

Οι πωλήσεις του Duster εκτοξεύονται και το SUV της ρουμανικής μάρκας δεν κάνει τίποτα παρά να συγκεντρώνει παραγγελίες. Για το λόγο αυτό, ο Γάλλος κατασκευαστής έχει στοιχηματίσει πολύ σοβαρά στον εκσυγχρονισμό μιας σειράς παλαιών κινητήρων και την απόδοση μεγαλύτερης προσοχής στο μοντέλο. Η τελευταία καινοτομία ήταν η υιοθέτηση του βενζινοκινητήρα TCe 1,3 λίτρων με 130 και 150 άλογα.

Όπως σας ανακοινώνουμε σε διάφορες περιπτώσεις, οι νέοι κινητήρες που είναι τοποθετημένοι στα μοντέλα της Renault – ο βενζινοκινητήρας 1.3 TCe και ο diesel 1.7 dCi – είναι δύο τετράκυλινδρα μπλοκ που συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6-TEMP και τα νέα πρότυπα εκπομπών CO2 που θεσπίστηκαν με την έναρξη ισχύος του WLTP.

Ο νέος τριών κυλίνδρων βενζίνη 1.0 λίτρων που θα αντικαταστήσει των 0,9 λίτρων στα μοντέλα της Renault παρέχει μέγιστη ισχύ 115 hp και ροπή 156 Nm, αλλά έχει το ειδικό χαρακτηριστικό να παρέχει λειτουργία με LPG. Θα προσφέρετε σε δύο επίπεδα ισχύος: 100 και 120 ίππους που θα συνδέονται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο διπλό συμπλέκτη EDC επτά ταχυτήτων.

Το νέο μπλοκ θα εμφανιστεί επίσης στην πέμπτη γενιά του Renault Clio και αργότερα στην δεύτερη γενιά του Renault Captur, καθώς και στο μελλοντικό JUKE και το Nissan Micra. Προς το παρόν, η Renault δεν έχει επιβεβαίωση τον κινητήρα, κάτι που μπορεί να κάνει παράλληλα με την παρουσίαση του Clio 5 τον Μάρτιο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

(motor.es)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies