Renault News
ClioConcept CarsRenaultΔιεθνή

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Renault, μιλά για τα πολυτελή αυτοκίνητα και το σχεδιασμό του επόμενου Clio

Το αφεντικό του σχεδιασμού της Renault Laurens van den Acker μιλησε στο Βρετανικό Autocar για το νέο concept EZ-Ultimo που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι αυτοκίνητου του Παρίσι 2018 (διαβάστε παρακάτω) και τι σημαίνει για το μέλλον της Renault. Επιπλέον, συζητά γιατί προτιμά να σχεδιάσει ένα Clio παρά μια Ferrari …

Renault EZ-ULTIMO: το premium ρομπο-όχημα της γαλλικής φίρμας

Το EZ-Ultimo αντιπροσωπεύει μια προταση της Renault για να επανέλθει στην premium κατηγορία;

“Στον κόσμο του αύριο, θα ανοίξετε μια εφαρμογή και θα παραγγείλετε ένα αυτοκίνητο για 10 χλμ. Το βλέπετε σήμερα αυτό στο Champs D’Elysees [στο Παρίσι] που μπορείτε να νοικιάσετε μια Lamborghini για μισή ώρα. Η Renault ανέκαθεν εκδημοκρατίζει την καινοτομία, οπότε θα μπορούσαμε να είμαστε αυτοί που εκδημοκρατίζουν την πολυτέλεια ακόμα και αν είναι σύντομη. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να ζήσεις πλούσια. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ κατάλληλο για τις αξίες μας. ”

Ποια είναι η πιο πιθανή παραγωγή: του EZ-Ultimo ή οι άλλα αυτόνομα concept που παρουσιασατε νωρίτερα αυτή τη χρονιά: το EZ-Go και το EZ-Pro;

“Το EZ-Ultimo βρίσκεται στην άκρη της γκάμας, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι ίσως το πεδίο όπου μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά τα περισσότερα, όπου οι εταιρείες μπορεί να είναι πρόθυμες.”

Το EZ-Ultimo θα εμπνεύσει τα επερχόμενα μοντέλα παραγωγής της Renault;

“Λοιπόν, δεν πρόκειται να έμπνευση το Clio, αλλά περισσότερο στις λεπτομέρειες: η ελαφριά υπογραφή, ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε την περιοχή γύρω από το λογότυπο, αλλά για τις αναλογίες επιλέξαμε τα τρία οχήματα να είναι λίγο πιο αρχιτεκτονικά, ενώ τα οχήματα παραγωγής μας είναι λίγο πιο αισθησιακά. Θεωρώ ότι αυτοί οι τύποι οχημάτων είναι μια κατηγορία μόνα τους.

“Μου αρέσει το EZ-Go, είναι πολύ διαφανές, πολύ ξεχωριστό, το διασκεδάσαμε με το EZ-Pro [van] και αυτό είναι το άλλο άκρο του φάσματος, δείχνει τον πλούτο της Renault.

Τι προτιμάτε να σχεδιάζετε: το EZ-Ultimo ή το Clio;

“Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έλεγα αυτό, αλλά νομίζω το Clio – για να αναπτύξουμε ένα όχημα που πρέπει να ευχαριστήσει όλους, που θα δείτε παντού, που είναι προσβάσιμο σε ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων.” Όταν έγινα σχεδιαστής αυτοκινήτων, ήθελα να σχεδιάσω Ferrari, αλλά έχω ωριμάσει λίγο με τα χρόνια! Αρκετά για να δω ότι μπορώ πραγματικά να εκτιμήσω ένα πολύ καλο supermini. ”

(Autocar.co.uk)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies