Renault News
KadjarRenaultΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Η δεύτερη γενιά Renault Kadjar φτάνει το 2021

Η πρόσφατη ανανέωση του Renault Kadjar φαίνεται να μην αρκεί. Το συμπαγές SUV της Renault εξακολουθεί να πιέζεται εμπορικά (στην Ευρώπη) απο τα Peugeot 3008 και Citroën C5 Aircross. Για να αντιστραφεί η τάση, ο γάλλος κατασκευαστής θα ανανεώσει το μοντέλο του. Η ανανέωση αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2021.

Πλατφόρμα
Πρώτον, η γαλλική μάρκα θα προσφέρει στην δευτερη γενιά Renault Kadjar την πλατφόρμα CMF-C, η οποία θα τροποποιηθεί για να προσφέρει και υβριδικούς κινητήρες. Αυτή η υβριδική προσφορά θα πρέπει να αποτελείται από ένα ελαφρύ υβρίδικο σύστημα που θα δανείστει από το νέο Renault Clio 5. Αυτός ο υβριδικός κινητήρας θα διαθέτει 140 hp και θα επιτρέψει στο Kadjar 2 να μειώσει την κατανάλωση με εντυπωσιακό τρόπο σε ένα αστικό περιβάλλον. Τέλος, ο γάλλος κατασκευαστής θα αντλήσει από την Mitsubishi (που ανήκει στην Συμμαχια) τον plug-in υβριδικό κινητήρα του ιαπωνικού μοντέλου. Πιο ισχυρός, αφού θα υπερβαίνει τους 200 hp, το εν λόγο υβριδικο συνολο θα επιτρέψει την χρήση ηλεκτρικης κινησης για αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα. Επιπλέον, ο κινητήρας αυτός θα συνδέεται με μια μετάδοση 4×4 με τη χρήση δύο ηλεκτρικών κινητήρων, ένας για τους εμπρός τροχούς και ο άλλος για τους πίσω τροχούς.

Περισσότερο δυναμικό στυλ
Για να δείξει οπτικά τη διαφορά ανάμεσα στην δεύτερη και την πρώτη γενιά, η Renault θα αλλάξει το στυλ του SUV. Η Renault θα αλλάξει τις γραμμές του μοντέλου, θα υιοθετήσει τους προβολείς με φώτα ημέρας σε σχήμα “C”, πλάγια πιο ευθύγραμμα, αλλά χωρίς να μειωθεί η επιφάνεια του γυαλιού. Το Kadjar απο τηνάλλη θα είναι πάντα ενα οικογενειακό αυτοκίνητο και θα πρέπει να δει την πρόοδο του κορμού του και την ευκολία των πίσω καθισμάτων του να αυξάνεται χάρη στην αύξηση του μεταξονίου. Η άνεση θα πρέπει επίσης να αυξηθεί.

Εσωτερικό
Το ενσωματωμένο σύστημα πληροφόρησης θα είναι η μεγαλύτερη μετατροπή σε συνδυασμό με τα ψηφιακά όργανα, μια μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής (9,3 ίντσες), θα είναι γεμάτο αποθηκευτικό χώρο και θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα βοηθήματα οδήγησης και με αυτόνομη οδήγηση. Η Renault αναμενεται να προσθεσει πολυτελή υλικά και υψηλών προδιαγραφών εκδόσεις.

Κινητήρες
Εκτός από τους ήδη αναφερόμενους υβριδικούς κινητήρες, το Renault Kadjar 2 θα περιλαμβάνει τους αναβαθμισμένους θερμικούς κινητήρες 1,3 TCE 130 και 160 ίππων και ντίζελ Blue dCi 115 και 150 ίππων. Επιπλέον, για την αυξημένη απόλαυση, το επτατάχυτο κιβώτιο EDC θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο ως στάνταρ ή προαιρετικό με τους περισσότερους κινητήρες.

Το μελλοντικό Renault Kadjar 2 σε δέκα σημεία

  • Συμπαγές SUV, πεντάθυρο
  • Πλατφόρμα της Συμμαχίας CMF-C
  • Μήκος: περίπου 4,50 μ
  • Αναμενόμενη άφιξη το 2021
  • Βενζινοκινητήρες: 130 και 160 hp
  • Κινητήρας diesel: 115 hp και 150 hp
  • Υβριδικοί κινητήρες: υβριδικό 140 hp και επαναφορτιζόμενο υβριδικό 230 hp (προέλευση Mitsubishi Outlander).
  • Προαιρετικό σύστημα εκτεταμένης πρόσφυσης (Έξυπνο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης).
  • Σύστημα τετρακίνησης με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.
  • Τιμή: από 26.500€ (εκτιμώμενη – ευρωπαικές αγορές)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies