Renault News
CapturRenaultΔιεθνήΚατασκοπεία

Η Renault συνεχίζει να εργάζεται πάνω στην plug-in υβριδική έκδοση του νέου Captur

Η ανάπτυξη της υβριδικής plug-in έκδοσης του Renault Captur είναι ακόμα σε εξέλιξη. Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς SUV της κατηγορίας B θα ηλεκτροδοτηθεί με την έκδοση «e-Tech». Η plug-in υβριδική μηχανική θα επιτρέψει περίπου 50 χιλιόμετρα με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Για άλλη μια φορά, οι κατασκοπευτικοί φωτογραφικοί φακοί έπιασαν ένα δοκιμαστικό μοντέλο της πιο ενδιαφέρουσας έκδοσης που θα κάνει το ντεμπούτο της με την νέα γενιά του Renault Captur. Μια γενιά που, όπως θυμάστε, έχει πρόσφατα διαρρεύσει, αφήνοντας ένα μεγάλο μέρος του εξωτερικού σχεδιασμού του να αποκαλυφθεί. Μιλάμε για την υβριδική έκδοση plug-in (PHEV) που θα λανσαριστεί για να εμπλουτίσει τη μηχανική προσφορά του γαλλικού SUV.

Η δοκιμαστική μονάδα του Renault Captur e-Tech δοκιμάζεται στην Ισπανία, χώρα στην οποία η Renault συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Δυστυχώς το καμουφλάζ είναι ακόμα πολύ παρόν, αν και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, σε σχέση με τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεν θα υπάρξουν μεγάλες οπτικές διαφορές.

Και τι γίνεται με το μηχανικό τμήμα; Κάτω από το καπό του υβριδικού plug-in Captur θα υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με τέσσερις κυλίνδρους (προέλευσης Nissan). Αυτός ο κινητήρας θα λειτουργήσει μαζί με δύο μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες τοποθετημένους σε σειρά, έναν μεταξύ του κιβωτίου ταχυτήτων και έναν άλλο που θα λειτουργήσει ως εναλλάκτης και εκκινητής.

Στα σπλάχνα του Renault Captur e-Tech θα υπάρχει μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 9,8 kWh. Η Renault έχει αναφέρει επίσημα ότι τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα της θα μπορούν να ταξιδεύουν περίπου 50 χιλιόμετρα με πλήρως ηλεκτρικό τρόπο.

Για την ανάπτυξη της plug-in υβριδικής έκδοσης του Captur, η χρήση της πλατφόρμας CMF-B ήταν καθοριστική. Αυτή η αρχιτεκτονική που κάνει ντεμπούτο στο γαλλικό μοντέλο είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ηλεκτροκίνητη μηχανική αυτού του είδους. Η άφιξή του στην αγορά αναμένεται το 2020. Αρχικά θα είναι δυνατή μόνο η αγορά του νέου Renault Captur με συμβατικούς κινητήρες.

(Φωτογραφιες: motor.es)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies