Renault News
ClioRenaultRenault SportΔιεθνήΕιδήσεις

Μελλοντικό Renault Clio 5 RS: Πιθανά σενάρια

Με την έκδοση”RS Line” του νέου Clio 5 αναμένουμε αναπόφευκτα μια έκδοση RS. Αλλά τι προετοιμάζει η Renault για μας; Η γαλλική μάρκα φαίνεται να μην έχει άλλη επιλογή: θα πρέπει να περάσει στον υβριδισμό.

Θα έρθει, δεν θα έρθει, οι φήμες είναι πολλές για το μελλοντικό Clio 5 RS. Και για λόγου του αληθες: η Renault, όπως και η Peugeot, αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο 1.6 Turbo του Clio 4 RS δεν περνάει τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα, αναγκάζοντας τη Renault να αναθεωρήσει. Η Renault ενδέχεται να έχει δύο λύσεις.

Ο πρώτος είναι να υιοθέτηση τον τετρακύλινδρο 1.8 (των Alpine A110 και Renault Megane RS) σε μια έκδοση με περίπου 220 hp και με ελαφρά υβριδοποίηση (μικροϋβριδοποίηση). Αυτό θα περιορίσει το κόστος και θα περιείχε εκπομπές CO2, αρκετά χαμηλότερες.

Η δεύτερη και λιγότερο πιθανή: η υιοθέτηση του νέου υβριδικού ατμοσφαιρικού κινητηρα 1,6 λίτρων, που θα είναι κάτω από το καπό του Clio E-Tech, σε μια πολύ ισχυρότερη έκδοση. Αλλά αυτό θα απαιτούσε μεγαλύτερες επενδύσεις, και το πιο σημαντικό, το αυτοκίνητο θα ήταν σίγουρα λιγότερο έντονο από το “απλό” 1.8 Turbo microhybrid.

Όπως και να έχει, με την έκδοση RS Line στην γκάμα του Clio, θα ήταν πραγματικά έκπληκτο να μην δούμε καθόλου έκδοση RS. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, δεδομένου ότι δεν θα το ανακαλύψουμε πριν από το τέλος του 2020, στην καλύτερη περίπτωση.

Διαβάστε επισης:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies