Σε ένα νέο μοντέλο, κάποια από την εξέλιξη είναι ορατή, αλλά αυτή που δεν φαίνεται, δεν είναι λιγότερο σημαντική. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ενός οχήματος, η διάταξη του εσωτερικού του, ο εξοπλισμός του, οι κινητήρες του κλπ.: Κανένα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τα κατορθώματα που επιτεύχθηκαν με συγκεκριμένα εξαρτήματα από τους μηχανικούς της Renault. Ωστόσο … αυτή η σειρά των βίντεο παρέχει κάποιες εξηγήσεις, με έμφαση στο ολοκαίνουργιο Clio.
Μια εξέλιξη του εξωτερικού σχεδιασμού, μια πραγματική επανάσταση στο εσωτερικό, βοηθήματα οδήγησης υψηλού επιπέδου και σημαντικά νέα χαρακτηριστικά κάτω από το καπό, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουριου κινητήρα 1.0 TCe 100 που δημιουργήθηκε από τις συνεργίες της Συμμαχίας και την πρώτη εμφάνιση ενός πρωτοποριακού υβριδικού κινητήρα E-TECH: αυτή η σύντομη περιγραφή συνοψίζει σε γενικές γραμμές την προσωπικότητα του ολοκαίνουριου Clio.
Αλλά αν οι σχεδιαστές, οι ειδικοί του χώρου των επιβατών και οι υπεύθυνες ομάδες κινητήρων μπορούσαν να εκφράσουν τα ταλέντα τους για να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν αυτό το μοντέλο, οι μηχανικοί είχαν πολλές αρχικές προκλήσεις για να ξεπεράσουν. Μερικές φορές αυτές σχετίζονται με μικρά σημεία λεπτομέρειας που είναι δύσκολο να συλλάβουμε, ενώ, μαζί, δούλεψαν για να πετύχουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ακολουθούν τέσσερα παραδείγματα, με βίντεο, σχετικά με τις προκλήσεις που έχουν ξεπεράσει οι αναπτυξιακές ομάδες της Renault.
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΤΟΣ
Το ολοκαίνουργιο Clio είναι το πρώτο όχημα που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας, η οποία έχει σχεδιαστεί ως βάση για τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης των κινητήρων και τα προηγμένα βοηθήματα οδήγησης που προετοιμάζουν το δρόμο για αυτο-οδηγουμενα οχήματα. “Μια τεράστια τεχνική και τεχνολογική πρόκληση” που δεν θα μπορούσε να επιτρέψει να υπονομεύσει την άνεση, την αίσθηση οδήγησης και το βάρος.
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ
Το σχήμα των μπροστινών καθισμάτων στο ολοκαίνουργιο Clio σημαίνει όχι μόνο ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για τους επιβάτες στο πίσω μέρος. Είναι επίσης ελαφρύτερα από την προηγούμενη γενιά και παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στους επιβάτες σε περίπτωση οπίσθιου κτυπήματος. Αυτό απαιτεί εργασίες αιχμής στο πλαίσιο, ειδικά με τη χρήση πολύ υψηλής απόδοσης χάλυβα. Χωρίς φυσικά αρνητικές επιπτώσεις όταν το κάθισμα είναι ρυθμισμένο ή ολισθαίνει προς τα πίσω και προς τα εμπρός.
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ADBLUE
Ο νέος κινητήρας Diesel 1.5 Blue dCi του ολοκαινουργιου Clio διαθέτει τεχνολογία ελέγχου εκπομπών SCR (Selective Catalytic Reduction). Χρησιμοποιώντας μια λύση βασισμένη στην ουρία (” AdBlue ” υγρό), η τεχνολογία αυτή μειώνει τις εκπομπές νιτρώδους διοξειδίου (Nox) κατά 85% μετατρέποντάς τις σε άζωτο και νερό. Έτσι, υπήρχε ανάγκη να συμπεριληφθεί μια δεξαμενή ουρίας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου ποτέ δεν υπήρχε πριν. Χωρίς τροποποίηση της πλατφόρμας ή μείωση του όγκου αποσκευών. Η εργασία ολοκληρώθηκε καθώς, τα 391 λίτρα, του ολοκαίνουργιο Clio είναι ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών στην κατηγορία του.
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Ποιος θα σκεφτόταν ότι ένα τμήμα τόσο μικρό όσο και βασικό όσο η αντλία καυσίμου (που χρησιμοποιείται για την αποστολή καυσίμων από τη δεξαμενή στον κινητήρα) θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί για να βελτιώσει την απόδοση του οχήματος; Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη με το ολοκαίνουργιο Clio. Παρά τη συμπαγή της αντλίας, οι μηχανικοί της Renault κατάφεραν να κατασκευάσουν έναν υπολογιστή σε αυτό, ενώ προηγουμένως ηταν χωριστά. Και με την απλοποίηση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του, κράτησαν επίσης το κόστος τους.
Μάθετε περισσότερα για το νέο Clio 5: