Renault News
RenaultZoeΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Renault ZOE: No1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Το Renault ZOE αποτελεί σημείο αναφοράς για την ηλεκτρική κινητικότητα στην Ευρώπη. Το μικρό ηλεκτρικό όχημα της Renault είναι μακράν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναλύουμε τα σημεία κλειδιά που επέτρεψαν σε αυτό το μοντέλο να αποκομίσει αναμφισβήτητα εμπορική επιτυχία στην κατηγορία του.

Η προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά αυξάνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών, ανεξάρτητα από το αν είναι mainstream ή premium, στοιχηματίζουν πλήρως στην ηλεκτρική κινητικότητα. Ωστόσο, παρά την άφιξη νέων μοντέλων στην αγορά, η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αυτού του τύπου οχήματος επικεντρώνεται στους λεγόμενους «πρωτοπόρους».

Πριν από πολλά χρόνια, μάρκες όπως η Renault , η Nissan ή η Volkswagen αποφάσισαν να στοιχηματίσουν στην ηλεκτροκίνηση στο υψηλότερο επίπεδο. Μοντέλα όπως τα Nissan Leaf, το Renault ZOE ή το Volkswagen e-Golf έχουν ονομαστεί ως τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγης που διατίθενται στο εμπόριο. Σήμερα, αυτά τα τρία μοντέλα βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Ας βάλουμε τα φώτα της δημοσιότητας στο Renault ZOE, καθώς είναι, προς το παρόν, και μακράν το καλύτερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο στο οποίο η κατηγορία Β αποκτά εξέχουσα θέση στη διαδικασία μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα. Πώς είναι δυνατόν το ZOE να συνεχίζει να είναι κατ ‘εξοχήν το ηλεκτρικό οχημα αναφοράς στο ευρωπαϊκό κοινό; Πρόκειται να αναλύσουμε τα βασικά κλειδιά που επέτρεψαν στη Renault να καυχηθεί ότι έχει ένα σημείο αναφοράς ηλεκτροκίνησης στο χαρτοφυλάκιό της.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020, πωλήθηκαν συνολικά 77.300 ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη. Και στους δύο μήνες το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό ήταν το Renault ZOE. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον κύριο αντίπαλό του, το Peugeot e-208. Έχει επίσης αναφέρει καλύτερα αποτελέσματα από άλλα δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Tesla Model 3.

ΘέσηΜοντέλοΠωλήσεις Ιαν-Φεβ ’20
1Renault ZOE15,913
2Peugeot e-2087,352
3Volkswagen e-Golf6,929

Σημείο αναφοράς για την ηλεκτρική κατηγορία οχημάτων Β στην Ευρώπη
Ήταν το 2012 όταν το Renault ZOE παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ωστόσο, η Renault ανέπτυξε αυτό το μοντέλο μέσω τριών πρωτότυπων αυτοκινήτων, το πρώτο από τα οποία κυκλοφόρησε το 2005. Ξεκάθαρα τοποθετήθηκε ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας Β που προοριζόταν για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι εκείνη την εποχή το μερίδιο αγοράς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ήταν πραγματικά μικρό στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το μοντέλο επέτρεψε στους λεγόμενους “πρώτους υιοθετητές” να μπουν στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Άλλα ηλεκτρικά στοιχεία αναφοράς είναι το Nissan Leaf ή το Volkswagen e-Golf, αλλά και τα δύο ανήκουν σε μια υψηλότερη κατηγορία από αυτήν του ZOE, δηλαδή στην κατηγορία C.

Το γεγονός ότι υπήρξε το «μεγάλο σημείο αναφοράς» ή «ο πρωτοπόρος» στην κατηγορία του, έχει βάλει το Renault ZOE σε θέση να αντιμετωπίσει με μεγάλη δύναμη τα νέα ηλεκτρικά οχήματα που εισήλθαν πρόσφατα στην αγορά. Τα Peugeot e-208, Opel Corsa-e ή Hyundai Kona Electric, είναι μερικά από αυτά τα μοντέλα. Παρά την αύξηση του ανταγωνισμού, το ZOE παραμένει η πρώτη επιλογή αγοράς.

Ενίσχυση της θέσης του με τη δεύτερη γενιά
Η γενετική αλλαγή που υπέστη πρόσφατα το Renault ZOE είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας για την εμπορική του επιτυχία. Έχουμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενα άρθρα ότι με την πρώτη ματιά το ZOE δεν έχει υποστεί σχεδόν καθόλου αλλαγές με τη γενετική αλλαγή. Με την Renault να ακολουθεί την ρήση «ομαδα που κερδίζει δεν αλλάζει», όταν ανεπτύσσε το νέο ZOE.

Η γαλλική μάρκα έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση σε τεχνολογικό και μηχανικό επίπεδο. Το ZOE προσφέρει μία απο τις μεγαλύτερες αυτονομίες και τα χαρακτηριστικά του είναι εξίσου εξέχουσα. Εξοπλίζετε με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 52 kWh που του επιτρέπει να κάνει 386 χιλιομέτρα (WLTP).

ΘέσηΜοντέλοΜπαταρίαΑυτονομία (WLTP)
1Hyundai Kona Electric64 kWh449 km
2Renault ZOE52 kWh386 km
3Peugeot e-20850 kWh340 km

Η τιμή και η δυνατότητα ενοικίασης της μπαταρίας
Η Renault προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από άλλες μάρκες όταν πρόκειται για την εμπορία του επιτυχημένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το Renault ZOE έχουν δύο επιλογές στο τραπέζι. Αποκτήστε την μπαταρία κατα την αγορά ή, αντίθετα, υπογράψτε μίσθωση. Σε περίπτωση ενοικίασης της μπαταρίας μηνιαίως θα πρέπει να πληρώσουμε ένα ποσό, αλλά η τιμή εκκίνησης του οχήματος θα είναι πολύ φθηνότερη.

Διαβάστε περισσότερα:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies