Renault News
KwidRenaultΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Το City K-ZE ίσως αποδειχθεί το σημαντικότερο όχημα της Renault

Η Renault ίσως λάνσαρε το πιο σημαντικό αυτοκίνητο στον σύγχρονο κόσμο και ενδεχομένως κανείς δεν το παρατήρησε.

Το εξαιρετικά οικονομικό Renault City K-ZE έχει μόλις ξεκινήσει στην Κίνα και είναι εκπληκτικό, ακόμη και για ένα εμπορικό σήμα που είναι γνωστό για τη δέσμευσή του για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ενώ τα περισσότερα ηλεκτρικά αποσκοπούν να τραβήξουν τους κατοίκους των πόλεων από τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης, το City K-ZE ίσως αποδειχθεί σημαντικότερο από ότι περίμενε η γαλλική μαρκα.

Εν ολίγοις, έχει σχεδιαστεί για να ηλεκτρίσει ένα κομμάτι της αγοράς αυτοκινήτων που ποτέ δεν αγόρασε αυτοκίνητο, δηλαδή ένα κομμάτι οδηγών που οδηγούν σκούτερ.

Το εκπληκτικά φτηνό όχημα (κοστίζει λιγότερο από 7.900 ευρώ στην Κίνα) σημαίνει ότι θα μπορούσε να προσελκύσει τους περισσότερους αγοραστές από άτομα που μόνο σαν επιλογές αγορών θα είχαν παλαιότερα ρυπογόνα αυτοκίνητα και σκούτερ.

Οι πωλήσεις αναμένονται να είναι μεγάλες, με το μικρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην μείωση των παγκόσμιων εκπομπων CO2 από ό, τι η Tesla, η Porsche ή η Jaguar, ή όλοι αυτοί, μαζί.

Θα χρησιμοποιήσει μια μπαταρία ιόντων λιθίου κατασκευασμένη στην Κίνα, με 30kWh ενεργειακής δυναμικότητας, κάτι που η Renault λέει ότι είναι αρκετό για ένα εύρος 250km NEDC.

Αυτό πιθανότατα θα κυμανθεί προς την κατεύθυνση προς την περιοχή των 180-200 χιλιομέτρων στον αυστηρότερο νέο κύκλο WLTP, αλλά εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό για τα χρήματα του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies