Renault News
RenaultZoeΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Το νέο Renault Zoe 2 απέναντι στην πρώτη γενιά [Video]

Η Renault ήταν μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες που δήλωσε ότι στόχευε στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η γαλλική εταιρεία είχε αρκετά προτζεκτ που θα θεωρούσαμε αποτυχίες, όπως το Twizy και το Fluence ZE, αλλά πέτυχε με το ZOE.

Ξεκίνησε το 2012, είχε ένα όνομα χαριτωμένου κοριτσιού, υπενθυμίζοντας μας το αρχικό Clio. Το σχήμα του ήταν πιο ελκυστικό για μερικούς από το αδελφό του αυτοκίνητο, το Nissan Leaf, αλλά είχε και μερικούς περιορισμούς στο κομμάτι της τεχνολογίας.

Αυτός είναι ο χώρος όπου η Renault επένδυσε τα περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, το ZOE του 2012 είχε μπαταρία 22 kWh και ηλεκτροκινητήρα 66 kW. Tο πραγματικό του εύρος ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα. Για το 2019, έφτασε τα 52 kW (50 είναι χρησιμοποιήσιμα), γεγονός που είναι καταπληκτικό δεδομένου ότι χρησιμοποιούν το ίδιο μήκος πλαισίου.

Επισήμως, το εύρος είναι στα 390 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, η οποία ακούγεται φιλόδοξη. Όσον αφορά τις επιδόσεις, μπορείτε να το παραγγείλετε μέχρι και με κινητήρα 100 kW (136 HP). Ωστόσο, μπορείτε ακόμη να το αγοράσετε και με κινητήρα 80 kW (109 HP), ο οποίος θα είναι φθηνότερος.

Υπάρχει και η αλλαγή στο σχεδιασμό. Μετά από όλα, αυτό το νέο μοντέλο μοιάζει περισσότερο με ένα facelift από οτιδήποτε άλλο. Το γαλλικό περιοδικό L’Argus συγκρίνει,τα ZOE 1 και ZOE 2 μαζί για να μας δείξει τους νέους προφυλακτήρες, το εξαιρετικά μεγάλο σήμα ή τα νέα φωτιστικα σώματα τύπου LED.

Ενώ το εξωτερικό μέρος έχει γίνει ένα μεγάλο facelift σε σχέση με την πρώτη γενιά, το εσωτερικό προχώρησε ακόμα περισσότερο, κερδίζοντας νέες οθόνες, μαλακά πλαστικά και ευχάριστα μοντέρνο σχεδιασμό.

Μάθετε περισσότερα:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies