Η Renault αναπτύσσει ένα νέο μικρό SUV “χαμηλού κόστους” στην Ινδία, αναμένεται ως πρωτότυπο στην Διεθνή έκθεση Auto Expo

Χάρη στην επιτυχία του Kwid, ένα όχημα πλέον με διεθνή καριέρα, η Renault εργάζεται για ένα ακόμη συμπαγές αυτοκίνητο στην Ινδία και για τις διεθνείς αγορές, που συνεπάγεται επένδυση ύψους έως και 400 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσε ένα πρόσωπο με άμεση γνώση του θέματος και μετέδωσε το livemint.com

Το αυτοκίνητο, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Τεχνολογικό Κέντρο της Renault-Nissan στο Chennai, θα έχει μέγεθος μικρότερο από τέσσερα μέτρα και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην τοπική αγορά της Ινδίας το 2019, δήλωσε ο άνθρωπος με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Η εταιρεία προσπάθησε να τροποποιήσει την πλατφόρμα CMF-A, η οποία αναπτύχθηκε στην Ινδία για το Kwid. Σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το έτος ένα SUV στην εν λόγο πλατφόρμα.

Η κίνηση στοχεύει στην εδραίωση της θέσης της Renault στην Ινδία και στην κάλυψη των κενών στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων της.

Τα δύο προϊόντα θα εισαχθούν στις κατηγορίες premium hatchback και συμπαγή SUV (sub-4m), είπε ένα δεύτερο πρόσωπο. “(Αυτά) αναπτύσσονται στο χώρο της Ε & Α (έρευνα και ανάπτυξη) στο Chennai, όπως και το επιτυχημένο μικρό αυτοκίνητο Kwid”, δήλωσε αυτό το πρόσωπο.

Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να τα παρουσιάσει ως πρωτότυπα αυτοκίνητα στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Ινδίας, Auto Expo. Εκτός από αυτά τα δύο, η Renault εργάζεται επίσης σε διάφορα άλλα προϊόντα, αλλά βρίσκονται σε πολύ πρώιμη φάση “, δήλωσε ο δεύτερος.

Ένας εκπρόσωπος της Renault είπε: “Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα μελλοντικά προϊόντα. ωστόσο, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ό, τι και αν προέρχεται από τη Renault, θα είναι ένα παιχνίδι αλλαγής, που θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία, ή θα δημιουργήσει μια υπο-κατηγορία. “

Οι πωλήσεις του Kwid άρχισαν χωρίς ανταγωνισμό αλλά με την εισαγωγή του νέου Maruti Suzuki το 2018-19, ο ανταγωνισμός είναι πιθανό να αυξηθεί. Το Captur, η νέα προσφορά της Renault – ένα συμπαγές SUV – δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες από τότε που ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Οι πωλήσεις του Duster ήταν επίσης μειωμένες.

Διαβάστε επίσης:

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...