Renault News
DaciaΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Το Κ-ΖΕ έρχεται το 2021 στην Ευρώπη με τα σήματα της Dacia

Επιβεβαιωμένο για την ευρωπαϊκή αγορά από τον Gilles Normand, τον υπεύθυνο του ηλεκτρικού προγράμματος της Renault, το Renault K-ZE θα φτάσει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Πράγματι, το ηλεκτρικό πόλης θα διατεθεί στο εμπόριο το 2021 με τα σήματα της Dacia με τιμή γύρω στα15.000 €.

Δεν υπάρχει ποτέ καπνός χωρίς φωτιά. Τον Σεπτέμβριο, ο Thierry Bolloré, πρώην CEO της Renault, δήλωσε στην έκθεση της Φρανκφούρτης ότι η γαλλική φίρμα θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Renault K-ZE στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με τιμή 10.000 ευρώ. Λέξεις που επιβεβαιώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου από τον Gilles Normand. Εν ολίγοις, η ευρωπαϊκή εκδοχή της Renault K-ZE φαίνεται να έρχεται και νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Γιατί Dacia;

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο όμιλος Renault θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο αυτό το οικονομικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2021 με τα σήματα της Dacia. Γιατί με τα σήματα της Dacia; Από τη μία πλευρά, θα ήταν άστοχο να ξεκινήσει το K-ZE κάτω από το δικό της εμπορικό σήμα, ενώ το μελλοντικό Twingo 4 θα γίνει ένα 100% ηλεκτρικό όχημα(ντεμπούτο 2022). Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών CO2, η Dacia είναι ένα αγκάθι του ομίλου με μέσο όρο περίπου 125 g το 2018 (WLTP). Η ρουμανική μάρκα απέχει πολύ από τα 95 g / km που θα επιβληθούν στα τέλη του 2020, αλλά ο γενικευμένος υπολογισμός σε ολόκληρο τον όμιλο εξοικονομεί προς το παρόν το μερίδιο.

Τον Μάρτιο του 2019, ο Marc Suss (διευθυντής του προγράμματος Global Access) επεσήμανε ότι η ηλεκτροκίνηση στη Dacia δεν ήταν επιλογή, δεδομένου ότι η Ευρώπη θα απαιτήσει από τους κατασκευαστές το 15% της παραγωγής τους να είναι plug-in και ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα το 2025 και 30% μέχρι το 2030. Περαιτέρω περικοπή, η μείωση των εκπομπών θα συνεχιστεί (-15% το 2025 και -37,5% το 2030 σε σύγκριση με το όριο του 2021).

Κόντρα στην Volkswagen

Ευρωπαίος ηγέτης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Renault βρίσκεται αντιμέτωπη με την όρεξη του ομίλου Volkswagen, η οποία έχει κάνει την ηλεκτροκίνηση το άλογο μάχης της. Στο σημείο που θέλει να σπάσει την αγορά επιβάλλοντας έναν πόλεμο τιμών. Ως απόδειξη, το νέο Seat Mii Electric αύξησε την αυτονομία του μειώνοντας την τιμή του (από 21.920 €, με λιγότερα από 16.000 € με μπόνους). Η τιμή αυτή θα είναι ακόμη ελαφρώς χαμηλότερη στο Skoda Citigo iV. Η απάντηση ονομάζεται K-ZE, ένα ηλεκτρικό “πολεμικό” αυτοκίνητο (3,73 μ.). Μετά την επινόηση των χαμηλού κόστους αυτοκινήτων, δεν γινόταν η γαλλική μαρκα να μην κάνει την ίδια κίνηση και στην ηλεκτρική αγορά οχηματων.

Για την Ευρώπη

Εάν και το βενζινοκίνητο αδερφάκι του, το Kwid, δεν πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το K-ZE έχει μελετηθεί για την παγκόσμια αγορά. Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 33 kW (45 hp και 105 km / h) τροφοδοτείται με μπαταρία ιόντων λιθίου 26,8 kWh και η αυτονομία είναι 271 km (κύκλος NEDC) ή 350 km σε αστική χρήση (60 μέγιστα χιλιόμετρα / ώρα). Όσον αφορά την επαναφόρτιση, χρειάζονται 30 λεπτά για να ανακτήσετε το 80% της χωρητικότητας σε γρήγορη ρύθμιση.

Σε ποια τιμή;

Στην Κίνα, το K-ZE τιμολογείτε από € 7.200 έως € 9.200. Εάν ο πρώην CEO Thierry Bolloré ανέφερε την τιμή των 10.000 €, ο Eric Feunten μίλησε για 14 έως 15 000 €. Και μάλλον για την έκδοση entry-level. Επομένως, το Dacia K-ZE θα γίνει το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς.

Η μπαταρία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της τιμής αυτού του τύπου οχήματος, θα είναι ικανοποιητικό με μια μέση χωρητικότητα μπαταρίας, επαρκή για αστική χρήση. Επιπλέον, η Renault αισθάνεται ήδη την επιτυχία της στον τομέα του carpooling: “Οι νέοι θα νοικιάσουν αυτό το είδος οχήματος και γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι η μέρα που ένα ηλεκτρικό όχημα της κατηγοριας Α θα φθάσει στην ευρωπαϊκή αγορά, θα μπορούσε να έχει τεράστια επιτυχία ” ανέφερε ο Olivier Murguet, Εμπορικός Διευθυντής της Renault.

Πού θα κατασκευαστεί;

Για να κρατήσει το κόστος σε χαμηλά επίπεδα και να εμφανίσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή, το Dacia K-ZE θα είναι πολύ κοντά στους Κινέζους ξαδέλφους του (Renault, Fengxing, Venucia), μόνο το στυλ του μπροστινού μέρους θα αλλάξει για το μοντέλο της Dacia. Από την άλλη πλευρά, ο γαλλος κατασκευαστής δεν κυνηγά τα αστέρια στις δοκιμές σύγκρουσης του EuroNcap, δεν θα εξοπλίστει με το φάσμα των βοηθημάτων οδήγησης που φουσκώνουν το κόστος κατασκευής. Το δεύτερο στοιχείο της δαπάνης παραμένει το κόστος της εργασίας. Υπάρχουν πολλές λύσεις: το εργοστάσιο στο Pitesti στη Ρουμανία, το εργοστάσιο Tangiers στο Μαρόκο ή το εργοστάσιο του Renault K-ZE στην Κίνα. Παρ ‘όλα αυτά, το πρώτο τρέχει με πλήρη ταχύτητα για να παράγει το Duster και το δεύτερο απαιτεί μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις για να παραξει ηλεκτρικό όχημα. Ως εκ τούτου, η εισαγωγή από την Κίνα θα ήταν η πιο πιθανή διαδρομή. Εκτός αν το ινδικό εργοστάσιο μπει στον χορό. Απαντήσεις τους προσεχείς μήνες …

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies